دریاچه هویر

دریاچه هویر، طبیعت گردی یک روزه نزدیک تهران

شهریور 16, 1395
وبلاگ

یکی از جاذبه‌های طبیعی شهرستان دماوند و در نزدیکی تهران، دریاچه هویر است که در فاصله 500 متری دریاچه تار قرار دارد. در واقع نام این دو دریاچه همیشه در کنار یکدیگر دیده می‌شود.

در میان رشته‌ کوه‌های البرز در نزدیکی شهر دماوند، دریاچه‌ای زیبا در نزدیکی روستای هویر قرار دارد که به آن دریاچه هویر می‌گویند. این دریاچه در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا واقع شده و آب‌وهوایی مطبوع و خنک دارد. هویر در فصل‌های گرم سال میزبان گردشگرانی‌ است که برای رسیدن به آرامش و فرار از گرما به کنار این دریاچه آمده و روزی خوب و خاطره‌انگیز را برای خود و هم‌سفرانشان می‌سازند.

پیشنهاد میکنیم اگر به این دریاچه سفر کردید حتما به دیدن یک روستای زیبا در نزدیکی دریاچه به نام روستای آینه ورزان و همچنین آبشار آینه ورزان بروید.

دریاچه هویر

در 500 متری دریاچه تار، از سمت غرب، دریاچه دیگری دیده می‌شود که هویر نام دارد. دریاچه هویر با 900 متر طول و 150 متر عرض، حدود 13 هکتار مساحت دارد.

اگر به اطراف این دریاچه‌ها نگاه کنیم، می‌بینیم که دورتادور دریاچه را کوه‌هایی فرا گرفته‌اند. این کوه‌ها باعث ایجاد گودالی شده‌اند که با جمع شدن آب در آن، دو دریاچه تار و هویر شکل گرفته است. آب دو دریاچه از آب شدن برف قله‌ها در رشته‌کوه‌های قره‌داغ، سیاه‌چال و شاه‌نشین در شمال دریاچه‌ها تامین می‌گردد. علاوه بر این، چشمه‌های متعددی نیز در کف دریاچه وجود دارد که آب‌هایی گوارا را از دل زمین به درون دریاچه می‌رسانند. این آب‌ها حاوی مواد معدنی چون کلسیم، منیزیم و کربنات هستند.

آب و هوای ناحیه دریاچه‌ هویر

با توجه به موقعیت جغرافیایی کوهستانی که دو دریاچه تار و هویر واقع شده اند همواره شرایط آب و هوایی خنک و روبه سردی را دارا هستند. مطابق با مطالعات صورت گرفته در هر سال به طور متوسط ۷۶۰ میلی لیتر باران در دو دریاچه تار و هویر می بارد. گرم ترین ماه سال، تیر می باشد که دمایی در حدود ۱۸ درجه سانتی گراد را برای این منطقه به ارمغان می آورد.

با تمام این تفاسیر بهترین زمان بازدید از دریاچه‌های تار و هویر در دماوند اوایل اردیبهشت تا پایان ماه شهریور است. در بیشتر فصل های سال آب دریاچه ها همچنان خنک است و گرمای هوا را خنثی می کند. پیشنهاد می کنیم که اگر سرمایی هستید فصل زمستان را برای سفر به این منطقه انتخاب نکنید.

روستای هویر

با حدود نیم ساعت پیاده روی از سمت شرق دریاچه تار، می توانید دریاچه ی دیگری به نام هویر را مشاهده کنید. مساحت این دریاچه حدود ۱۳ هکتار است و به طور میانگین دارای ۹۰۰ متر طول و ۱۵۰ عرض می باشد و توسط کوهی موسوم به کوه دوبرار از دریاچه تار جدا شده است.

آنچه جالب است بدانید این است که دریاچه های تار و هویر مانند دو فرزند طبیعت هستند که در فاصله ی ۵۰۰ متری از هم قرار دارند و کوه های البرز از آنها میزبانی می کنند.

تفریحات و سرگرمی‌های دریاچه هویر

افرادی که دریاچه هویر را برای سفرهای یک‌روزه خود انتخاب می‌کنند، اغلب به دلیل آب‌وهوای و خنک و مطبوع به این مکان می‌آیند، اما این تنها جاذبه دریاچه هویر نیست. گردشگران می‌توانند در کنار این دریاچه از تفریحات متنوعی چون کوهنوردی، قایقرانی، ماهیگیری و … برخوردار بوده و یک روز خوب و خاطره‌انگیز را برای خود بسازند.

کوهنوردی:
رشته کوه قره‌داغ با ارتفاع ۴۰۸۰ متر در شمال دریاچه و کوه زرین با ارتفاع ۳۸۳۵ متر در جنوب دریاچه، یکی از بهترین انتخاب‌ها برای علاقه‌مندان به کوهنوردی است. پس اگر اهل کوهنوردی هستید، وسایل و تجهیزات موردنیاز را به همراه داشته باشید تا بتوانید از این فرصت استفاده کنید.

قایقرانی:
دریاچه هویر مکانی مناسب برای قایقرانی است، اما امکاناتی برای انجام این کار وجود ندارد. می‌توانید یک قایق بادی به همراه بیاورید و ساعتی را در میان دریاچه به استراحت بگذرانید.

 

سفر به دریاچه هویرماهیگیری:
همان‌طور که گفته شد، دریاچه هویر محل زندگی ماهی قزل‌آلاست. پس اگر اهل ماهیگیری هستید، تجهیزات خود را به همراه داشته باشید تا بتوانید از فرصت به دست آمده برای صید ماهی استفاده کنید. البته این نکته را مدنظر قرار دهید که برای ماهیگیری باید از سازمان حفاظت از محیط زیست مجوز داشته باشید.

شنا:
آب‌تنی در آب خنک دریاچه از دیگر تفریحاتی است که می‌توانید در این منطقه از آن برخوردار باشید. پس اگر در فصل تابستان به این نقطه سفر می‌کنید، حتما یک دست لباس اضافه و حوله برای شنا به همراه داشته باشید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که عمق آب دریاچه چیزی حدود 40 تا 50 متر است و اطراف آن نیز هیچ‌ امکاناتی برای شنا وجود ندارد. پس اگر شنا بلد نیستید، از خیر آن بگذرید و خودتان را در خطر نیندازید.

سفر به دریاچه هویر

دریاچه هویر در 30 کیلومتری دماوند واقع شده و از فیروزکوه نیز 62 کیلومتر فاصله دارد. اگر قصد دارید از شهر تهران به سمت دریاچه هویر بروید، باید ابتدا خود را به شهر دماوند برسانید. از آن‌جا راه را به سمت آبادی چنار عرب‌ها ادامه دهید و وارد جاده معدن شوید. در انتهای جاده خاکی، که حدود 40 کیلومتر است، دریاچه تار را خواهید دید که با دریاچه هویر 500 متر فاصله دارد. از دریاچه تار با حدود نیم ساعت پیاده‌روی به دریاچه هویر خواهید رسید.

مسیر دیگری نیز به سمت دریاچه وجود دارد. اگر راه دوم را انتخاب می‌کنید، باید از دماوند به سمت فیروزکوه بروید و وارد خروجی دلیچایی شوید. پس از آن از روستاهای یهر، لی‌پشت، مومج، دهنار و هویر عبور کنید تا به جاده خاکی برسید. جاده خاکی 14 کیلومتر طول داشته و بسیار ناهموار است. پس از پشت سر گذاشتن این جاده، دریاچه تار را در مقابل چشمان خود خواهید دید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 4]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 + 1 =